FAQ

Vragen over het maken van een afspraak via Doctena of uw account

Ga naar onze homepage en begin uw zoektocht door uw gewenste specialist te selecteren. U moet de gewenste locatie invoeren en u kunt uw zoekopdracht verfijnen door aan te geven wat uw voorkeurstaal is. U krijgt dan een aantal dokters te zien die aan uw zoekcriteria voldoen.

Daarna krijgt u een overzicht van de beschikbaarheid van deze dokters en extra informatie over hun opleiding, gesproken talen enz. Kies uw afspraaktype uit de lijst, het voor u geschikte tijdstip en volg de laatste instructies om deze afspraak af te ronden.
Zeker, dat is geen probleem! Sterker nog, dat is iets dat al door veel gebruikers wordt gedaan (zoals ouders voor hun kinderen). Wanneer u het afspraakproces volgt, zal u gevraagd worden of het u of iemand anders is die de zorgverlener ziet. Geef hier gewoon de gegevens van de andere persoon in vervolg het afspraak proces. De afspraak zal worden vervolgd onder de naam van de andere persoon.
Normaliter worden afspraken automatisch bevestigd door de praktijk. Om er zeker van te zijn wat de status van je afspraak is, krijg je hierover een mail. Je kunt ook de status van je afspraak bekijken in je eigen Doctena account.

Sommige dokters beoordelen elke aanvraag voor een afspraak zelf. Dit betekent dat je aanvraag langer in behandeling is. Meestal duurt dit niet langer dan een dag. Je krijgt vanzelf bericht wanneer de boeking is bevestigd.
In uitzonderlijke gevallen kan het gebeuren dat de zorgverlener je niet kan ontvangen op het afgesproken tijdstip. Via Doctena stuurt de zorgverlener je dan een annuleringsemail. Voor een nieuwe afspraak kan je dan uiteraard weer op de Doctena website terecht.
Uiteraard! Ga naar jouw profiel, klik op afspraken, klik op 'annuleren' of 'verplaatsen' en volg de instructies. Let er op dat het annuleren van een afspraak niet altijd is toegestaan wanneer dit te kort voor de afspraak gebeurd (informatie hierover staat ook in de bevestigingsmail van de afspraak) In dit geval zal je telefonisch contact moeten opnemen met de praktijk.
We willen het voor iedereen makkelijker maken om een afspraak met zijn/haar zorgverlener te boeken. Omdat afspraken met medisch vertegenwoordigers aan andere eisen moeten voldoen, willen we hierin een onderscheid maken.
In dit geval kunt u inloggen en via uw account uw zorgverlener 'sponsoren'. Nadat u dit formulier hebt ingevuld en verstuurd, nemen wij contact op met uw gewenste dokter en informeren wij dat u hem graag op Doctena zou zien. Met een beetje geluk bent u snel in staat om een onlineafspraak bij hem te maken.
Jazeker! En om dat te kunnen doen dien je een account aan te maken waarin je aangeeft dat je een medische vertegenwoordiger bent. Wanneer je dit gedaan hebt, kan je zoeken naar de desbetreffende dokter en zien of hij afspraaktijden aanbiedt voor 'medisch vertegenwoordigers'. Indien dit het geval is, kan je een afspraak maken.

Vragen over Doctena

Doctena helpt u bij het zoeken naar een geschikte huisarts, tandarts of andere zorgverleners en bij het direct maken van een afspraak zonder telefonisch contact. U kunt uw afspraak direct online boeken via de Doctena website of mobiele apps. De service is gratis voor patiënten.
Nee, absoluut niet. Bij Doctena bieden we geen enkele vorm van medische bijstand. Wij zijn gewoon een groep mensen die gepassioneerd zijn jou te helpen vinden van de medische zorg die je nodig hebt.
Ja! Het gebruik van Doctena voor het maken van een afspraak bij een zorgaanbieder is 100% gratis. Onze service staat los van de kosten die gerelateerd zijn aan uw bezoek aan de zorgaanbieder.
Nee, maar we werken hier hard aan. We streven ernaar om continu nieuwe zorgaanbieders toe te voegen aan ons platform en jou op die manier een compleet aanbod te kunnen bieden. De zorgaanbieders waar je op dit moment een afspraak kunt maken, voldoen aan onze voorwaarden en hebben gekozen voor een samenwerking met ons.
Bij Doctena zijn we altijd zorgvuldig met de veiligheid van patiëntgegevens en werken we continu aan het waarborgen van deze veiligheid.